Британець відтворив улюблений паб у віртуальній реальності. На карантині він з нуля вивчив 3D-моделювання

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Британець відтворив улюблений паб у віртуальній реальності. На карантині він з нуля вивчив 3D-моделювання

Британський журналіст Трістан Крос відтворив у віртуальній реальності свій улюблений паб Skehan, до якого ходив до початку пандемії.

Він розповів свою історію виданню Wired.

Крос детально відтворив будівлю, в якій розташований бар, його інтерʼєр, а потім додав відвідувачів. Щоб втілити задумане, журналіст кілька тижнів вивчав основи 3D і VR за майстер-класами на YouTube і попросив у власників пабу план будівлі.

Трістан малював бар у програмі для 3D-моделювання Blender. Він витратив день на складання приміщення, ще кілька днів пішло на відтворення вітрин, вікон і даху. Найскладніше було намалювати перила та інші дрібні деталі.

Через два з половиною тижні Трістан навчив віртуального персонажа брати в руки пиво і нарешті зміг відпочити в своєму улюбленому барі. Але швидко зрозумів, що йому не вистачає людей. Із цим допомогли розробники Reallusion — вони відтворили у барі реальних друзів Трістана і навіть американського співака Роббі Вільямса.

Через кілька тижнів журналіст запросив у свій паб інших відвідувачів, однак його друзям не вдавалося керувати своїми копіями або хоча б бачити «свого творця» Трістана. Крос планує удосконалити свою розробку.