У Нідерландах університет відкрив вакансії тільки для жінок. Його одразу звинуватили в дискримінації

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Нідерландах університет відкрив вакансії тільки для жінок. Його одразу звинуватили в дискримінації

Wikipedia / Stephane Gaudry

Один з провідних інженерних вузів Європи — Технологічний університет Ейндховену — звинуватили в гендерній дискримінації, після того як він відкрив вакансії виключно для жінок.

Про це пише The Guardian.

Із звинуваченнями виступив Нідерландський інститут з прав людини. Він попросив університет обґрунтувати, чому протягом перших 6 місяців після відкриття вакансій на них можуть претендувати тільки жінки.

Ректор університету Франк Бааєнс сказав, що наступна зустріч із правозахисною організацією відбудеться 15 травня, а остаточне рішення цієї суперечки очікується в червні або липні.

Бааєнс додав, що близько третини працівників факультету були проти цієї ініціативи, але він вважав, що існує «життєва необхідність збільшити представництво жінок» в університеті.

Зазначається, що в Нідерландах працюють чи не найменше жінок-професорів серед країн ЄС, а в Технологічному університеті Ейндховену вже багато років працює найменша кількість жінок-професорів серед усіх університетів країни.

Ректор також наполягає на тому, що університет збереже таку політику протягом пʼяти років, щоб до кінця програми не менше 30% штатних викладачів становили жінки. Вітоді як у липні 2019 року університет ухвалив нову кадрову політику, університет поповнили 67 жінок-учених. Кожній новій працівниці виділяється €100 тисяч на дослідження.