У США двоє братів скупили 18 тисяч антисептиків, щоб продати на Amazon і добряче заробити. Але довелося все віддати на благодійність

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У США брати Метт і Ноа Колвін наступного дня після першої смерті від коронавірусу у країні скупили близько 18 тисяч засобів для дезінфекції рук з надією перепродати їх за завищеною ціною. Але згодом їх забанили на Amazon і більшість засобів планують віддати на благодійність, пише The New York Times.

Поки один з братів їздив країною і скуповував антисептики, інший — Метт Колвін — продавав їх на Amazon та eBay. Спершу йому вдалося продати за вдвічі вищою ціною три сотні антисептиків — від $8 до $70. Прибуток від продажу Колвін назвав «шаленими грошима».

Також Колвін придбав у ліквідованої компанії ще 2 тисячі «наборів від пандемії» за $3,5, куди входили 50 масок, чотири антисептики і термометр. Набори перепродав на eBay за $40-50.

Однак, Amazon незабаром заблокував кількох продавців, включно з Колвіном, за спекуляцію антисептиками, антибактеріальними серветками і медичними масками. На еBay теж заборонили продаж таких товарів.

Згодом прокуратура штату Теннессі розпочала розслідування щодо Колвіна через завищення цін. Він вирішив пожертвувати на благодійність усі 17,7 тис. антисептиків.

Amazon, eBay, Walmart та інші платформи інтернет-комерції намагаються не допустити, щоб на їхніх платфомах заробляли на тлі паніки, повʼязаної з пандемією коронавірусу. У Amazon заявили, що нещодавно видалили сотні тисяч оголошень та забанили тисячі облікових записів продавців.

  • Apple дозволила користувачам не платити за Apple Card через коронавірус.