Британському шоу про виживання заборонили показувати поїдання живих комах. Активісти подали позов про жорстоке поводження

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Британському шоу про виживання в джунглях «Я зірка... витягніть мене звідси!» (Iʼm а Celebrity... Get Me Out оf Here!) заборонили випускати сюжети з поїданням живих червʼяків і жуків.

Як повідомляє Daily Mail, керівництво телеканалу ITV було змушене відмовитися від подібного контенту після того, як активісти звинуватили шоу в жорстокому поводженні з тваринами і подали до суду позов. Серед тих, хто подавав колективний позов, був і експерт з дикої природи від телеканалу ВВС Кріс Пакхем.

«Вони планували це [зміна формату] протягом деякого часу, і фактично у минулому році пляжні червʼяки були єдиними істотами, яких зʼїли живцем, але цього разу вони [керівництво телеканалу] вирішили здійснити зміну повністю і назавжди», — висловився Пакхем.

Захисники назвали вбивство тварин і комах заради розваги пережитком середньовіччя. У 2015 році на телеканал вже скаржилися з цього приводу близько 1,5 тисячі глядачів після того, як один з учасників зʼїв водяного павука.

Очікується, що в новому форматі передачі комах вже не їстимуть на відео, однак у завданнях можуть зʼявлятися вимоги потримати певну кількість живих комах у роті якийсь час. Їсти ж мертвих комах ніхто не забороняв.