Старі «валентинки» і смс від померлих. Через збій у мережах тисячі людей отримали повідомлення через 8 місяців

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Через масовий збій у роботі телефонних операторів тисячі американців отримали текстові повідомлення, відправлені ще вісім місяців тому. Усі СМС були надіслані на День святого Валентина 2019 року, але прибули з великим запізненням, пише BBC.

Ця проблема виниклав усіх основних операторів США і торкнулася як пристроїв Apple, так і Android. Syniverse, яка надає послуги великим телекомунікаційним компаніям, поклала провину за помилку на «внутрішній цикл обслуговування».

Тисячі американців були шоковані повідомленнями та почали скаржитися у Twitter на плутанину. Деякі розповідали, що незручні повідомлення були доставлені їхнім колишнім партнерам, в той час як інші були вражені отриманим СМС від родича чи друга, який за цей час вже помер.

«Я щойно отримав повідомлення з телефону моєї найкращої подруги, єдина проблема в тому, що вона померла в лютому», — поскаржився клієнт у Twitter.

Syniverse у відповідь принесла вибачення 168 149 клієнтам, які постраждали від прикрого збою.

  • Apple повідомила, що з 4 листопада користувачі iPhone5, iPhone4, iPad mini і iPad 2 можуть бути відключені від інтернету, якщо вони не встановлять програмне забезпечення 10.3.4 або 9.3.6.