В Індії першокурсникам надягли на голови коробки, щоб не списували. Пізніше директор коледжу вибачився

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Коледж Бхагат у місті Хавери (штат Карнатака) вибачився після того, як у мережі зʼявилися фотографії дітей з коробками на головах під час іспиту. Про це повідомляє CNN.

За словами директора коледжу М. Б. Сатіша, до таких заходів вдалися вперше, щоб перешкодити списуванню на іспитах. Отвори на коробках були вирізані таким чином, щоб студенти могли бачити тільки те, що просто в них перед очима.

Після публікації фотографій та статей у місцевій газеті на ситуацію звернув увагу навіть міністр освіти Індії Суреш Кумар, який написав: «Ніхто не має права ставитися до кого-небудь і до студентів як до тварин. З цим збоченням ми впораємося». За словами Суреша, навчальний заклад відразу ж надав йому вибачення та письмове пояснення з печаткою місцевого суду, який підтвердив, що експеримент проводився добровільно і з дозволу батьків.

Директор коледжу уточнив, що 5 672 першокурсників взяли участь у «тестовому» написання іспиту, при цьому вони самі принесли коробки в школу і забрали їх додому.

«Вони сказали, що були задоволені процесом. Коледж нікого не зобовʼязував, деякі студенти брали участь в експерименті, деякі — ні», — запевнив директор. Фотографії зʼявилися в Twitter видання TNIE Karnataka і тут же стали вірусними.

Проблема списування поширена в індійських школах, і вчителі придумують усе нові способи боротьби з хитрощами, до яких вдаються учні заради отримання гарної оцінки. Так, у штаті Біхар у 2015 році десятки батьків залізли на чотири поверхи зовнішньої стіни будівлі, де проходив випускний іспит школярів, щоб передати їм підказки на питання. У той же час, школярі перебувають під великим тиском через важливість тестів по закінченню навчання. А в 2019 році після публікації результатів іспитів 19 молодих індійців наклали на себе руки.