У Бангладеш депутат найняла вісім двійників, щоб вони складали за неї іспити

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Бангладешського політика Таманну Нусрат з правлячої партії «Авамі Ліг» виключили з Відкритого університету (Bangladesh Open University) після того, як запідозрили у шахрайстві. Депутат нібито найняла вісім двійників, які мали складали іспити замість неї, повідомляє The Guardian.

Правоохоронці підозрюють, що Нусрат платила двійникам за те, щоб вони складали замість неї щонайменше 13 екзаменаційних тестів. Скандал виник після того, як журналісти приватної телекомпанії Nagorik TV потрапили в екзаменаційний зал і зіткнулися з однією з жінок, що вдавали з себе Нусрат.

Twitter / Tamanna Nusrat Bubly

Нусрат, яку обрали в парламент Бангладеш минулого року, навчалася у Відкритому університеті Бангладеш на бакалавра мистецтв. «Ми виключили її, тому що вона скоїла злочин. Злочин є злочин, — сказав керівник університету М. А. Манан. — Ми скасували її зарахування. Вона ніколи не зможе повернутися сюди знову».

Сама політик інцидент не коментує.

Як пише The Guardian, шахрайство з тестами та витік документів з питаннями перед іспитами поширені в Бангладеш, такі порушення часто змушують владу скасовувати результати тестів у вузах.