ФБР розмістило у Facebook російськомовну рекламу. Її розцінили як пошук російських шпигунів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Федеральне бюро розслідувань США розмістило у Facebook рекламу, яку розцінили як спрямовану на пошук і вербування російських шпигунів, а також тих, хто знайомий з їхньою роботою. Про це повідомляє CNN.

Реклама демонструється користувачам на території Вашингтона. В одному оголошенні — фотографія дівчини на її випускному разом із сімʼєю. Російський текст, накладений на зображення, говорить: «Ради вашего будушего, ради будушего вашй семъи».

Cкрін з сайту CNN

На іншому оголошенні зображена шахова дошка з російськомовним текстом: «Не пора ли вам сделать свой ход?» На ще одному зображенні — людина, що йде по мосту, і напис російською: «Время наводить мосты».

Cкрін з сайту CNN

Cкрін з сайту CNN

Видання звертає увагу, що деякі з написів містять помилки, що свідчить про те, що їхні автори не є носіями російської мови. Оголошення відображаються на сторінці відділення ФБР у Вашингтоні, на якій присутні відомості англійською і російською мовами про контррозвідувальну групу та адресу міського відділення ФБР.

ФБР відмовилося розкрити подробиці рекламної кампанії, як-от скільки людей бачили рекламу і чи відгукнувся хтось на неї.