Емоційну промову Грети Тунберг в ООН перетворили на дез-метал трек (спойлер: найефектніший момент — на 37-й секунді)

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Користувач YouTube Джон Молюск опублікував у своєму каналі дез-метал версію промови екоактивістки Грети Тунберг, яку вона виголосила на саміті ООН з питань зміни клімату.

В описі до відео уточнюється, що музика та вокал у кліпі належать Молюску, а текст — Греті Тунберг. На момент написання новини ролик подивилися майже півтора мільйона разів.

Хто така Грета Тунберг

2018 року шведська школярка Грета Тунберг влаштувала страйк біля будівлі парламенту в Стокгольмі, заявивши, що відмовляється ходити до школи по пʼятницях, поки політики не будуть виконувати Паризьку кліматичну угоду. Акція Тунберг привернула увагу в усьому світі, і школярі з інших країн теж почали влаштовувати кліматичні страйки.

Сама Тунберг була номінована на Нобелівську премію миру, почала спілкуватися з політиками та відвідувати міжнародні конференції. Також Тунберг отримала в Берліні премію «Золота камера» за внесок у боротьбу зі зміною клімату на планеті й вищу нагороду правозахисної організації Amnesty International — звання «Посол совісті». Своїх батьків вона переконала відмовитися від мʼяса та польотів літаками.

У серпні 2019 року вона перетнула Атлантичний океан на парусній яхті, щоб дістатися Нью-Йорка і взяти участь у саміті ООН зі змін клімату. На відкритті саміту 23 вересня вона виступила з емоційною промовою, яку кілька днів обговорював весь світ. Там вона заявила, що світові лідери позбавили її дитинства, змусивши боротися за порятунок планети замість навчання в школі.