«Де мій улюблений диктатор?» Трамп звернувся до президента Єгипту у намаганні його розшукати

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
«Де мій улюблений диктатор?» Трамп звернувся до президента Єгипту у намаганні його розшукати

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп під час саміту «Великої сімки» назвав президента Єгипту Абдель Фаттаха Ас-Сісі «улюбленим диктатором», пише The Wall Street Journal.

Трамп мав зустрітися з Ас-Сісі, однак той затримувався. «Де мій улюблений диктатор?» — жартома досить голосно крикнув Трамп, щоб його почули американські й єгипетські чиновники.

Кілька людей підтвердили газеті, що виразно чули питання Трампа. Після фрази про диктатора, у кімнаті зависла тиша.

  • Абдель Фаттах Ас-Сісі став президентом Єгипту в 2014 році, через рік після відсторонення від влади одного з лідерів ісламістської асоціації «Брати-мусульмани» президента Мухаммеда Мурсі. До обрання президентом Ас-Сісі обіймав посаду міністра оборони Єгипту.
  • Дональд Трамп пояснив помаранчевий відтінок свого обличчя світлом електричних ламп. Виступаючи перед республіканськими законодавцями в Балтиморі, він вимовив «недоладну промову», в якій розкритикував свої недавні плани з ослаблення правил щодо енергозберігаючих лампочок.
  • Раніше Дональд Трамп заговорив про свого сина як про чужу людину. За це ЗМІ порівняли його з Дартом Вейдером. Президент США згадав про сина в контексті загрози вейпів для здоровʼя підлітків.