Дональд Трамп говорив про свого сина як про чужу людину. За це ЗМІ порівняли його з Дартом Вейдером

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Дональд Трамп говорив про свого сина як про чужу людину. За це ЗМІ порівняли його з Дартом Вейдером

Mark Wilson / Getty Images

Президент США Дональд Трамп говорив про свого 13-річного сина Беррона як про сторонню людину на пресконференції щодо планів заборонити ароматичні суміші для вейпів. Ця тема масово обговорюється в США після сотень випадків захворювань і декількох смертей, імовірно, викликаних курінням вейпів.

Як передає Newsweek, Трамп згадав про сина у промові про загрози вейпів для здоровʼя підлітків. «Ми не можемо дозволити людям хворіти, і ми не можемо допустити, щоб це торкнулося нашої молоді. А ось як перша леді до цього ставиться. У неї є син, який є гарним юнаком. І вона дуже сильно переживає за нього», — сказав президент, вказуючи на свою дружину.

На слова президента звернули увагу ЗМІ. Тревор Ноа, ведучий сатиричної передачі The Daily Show на телеканалі Comedy Central, продемонстрував цей уривок глядачам і спитав у публіки, яка заливалась сміхом: «У неї є син? Тобто ти маєш на увазі, що син зачатий за твоєї участі?»

«Як в біса Трамп міг забути, що в нього є син? Він як найгірший батько в світі, як Дарт Вейдер», — порівняв Ноа свого президента з антагоністом космічної саги «Зоряні Війни», який мало не вбив власного сина Люка Скайвокера через те, що той опинився по інший бік барикад.

«Зрештою Дарт Вейдер визнав свого сина. Якби Трамп був темним лордом, він би сказав щось типу: “Люк, вона — твоя мати”», — іронізував сатирик.

Ноа запропонував теорію, за якою президент дистанціюється від Беррона Трампа, тому що інші сини — Дональд Трамп — молодший і Ерік Трамп від колишньої дружини Івани — розчарували його.

  • У США почали розслідувати причини смертей та захворювань, викликаних курінням вейпів. На сьогоднішній день по всій Америці зареєстровано 450 випадків захворювань легень та шість смертей, які, ймовірно, спричинило куріння електронних сигарет. Різні державні органи висувають свої теорії: згідно однієї, в усьому винний вітамін Е, а згідно іншої — загущувачі.
  • Управління з нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США розробляє директиву про заборону будь-яких ароматичних рідин для електронних сигарет. Це не стосується ароматизаторів, що пахнуть тютюном.