У Нью-Йорку вирішили боротися зі щурами за допомогою алкогольних пасток

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Нью-Йорку винайшли новий ефективний спосіб боротися з великою кількістю щурів на вулицях. Як пише The Guardian, ключем до успіху став алкоголь.

Нову зброю проти щурів називають смертельною алкогольною пасткою. Це спеціальна машина, яка приваблює щура за допомогою наживки, далі ловить його та занурює в невеличкий басейн із рідиною на спиртовій основі. Винахід під назвою Ekomille привезли з Італії.

За місяць випробувань у Нью-Йорку жертвами алкогольної пастки стали 107 щурів.

Щури — одна з найбільших проблем мегаполіса. Вони снують вулицями та в метро, чим лякають перехожих, і розносять хвороби. Їхня кількість постійно зростає, а влада десятиліттями шукає ефективні способи боротьби з ними. У Нью-Йорку перепробували чимало класичних способів, але нічого не допомогло.

  • Влада Парижа зіткнулася із серйозною проблемою поширення вуличних щурів. Це навіть може вплинути на вибори мера міста у 2020 році. Жителі французької столиці незадоволені тим, як влада намагається вирішити проблему. Парижани скаржаться на те, що гризуни спокійно снують містом, риються в сміттєвих пакетах і лякають своєю появою туристів.
  • Австралійське міністерство навколишнього середовища та енергетики оголосило вимерлим рифового мозаїчнохвостого щура (Melomys rubicola), який жив на острові Брембл-Кей у північній частині Великого Барʼєрного рифу.