Британський підліток осліпнув, бо харчувався лише чипсами та картоплею фрі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Британський підліток осліпнув, бо харчувався лише чипсами та картоплею фрі

Louis Hansel / Unsplash

У Великій Британії госпіталізували підлітка, який з незрозумілих причин втратив зір. Виявилось, що майже все своє життя він харчувався лише перекусками. Лікарі вважають, що він одужає, повідомляє BBC.

17-річний хлопець із Бристоля починаючи з молодшої школи їв лише картоплю фрі, чипси та білий хліб. Зрідка він їв трохи шинки чи ковбаси. У юнака виявили сильний дефіцит вітамінів і недоїдання. Через погіршення зору він не міг водити машину, дивитися телевізор і впізнавати обличчя.

Оптичну нейропатію, спричинену поганим харчуванням, можна вилікувати, але тільки у разі раннього діагностування. В іншому випадку зоровий нерв може повністю зруйнуватися.

Уперше хлопець, імʼя якого не розкривають, потрапив до лікарів у 14 років, бо відчував сильну втому. Тоді в нього діагностували дефіцит вітаміну В12. Хлопець закинув лікування і через три роки майже повністю втратив зір. Цього разу в нього виявили ще й дефіцит міді, селену та вітаміну D.

Хворий не страждав від надмірної чи недостатньої ваги, але мав серйозний харчовий розлад — їв лише те, що хотів, і майже завжди уникав будь-яких інших продуктів, окрім перекусок.

  • Американські вчені виявили, що язик людини розрізняє не тільки смаки, але й запахи.
  • В Індонезії мережа ресторанів швидкого харчування KFC почала продавати окремо курячу шкіру в паніровці. Також KFC продаватиме курячі крильця та нагетси на рослинній основі.
  • 44-річна американка Бетані Гаскін знімає на відео, як вона їсть. Щотижня вона викладає відео у двох своїх блогах на YouTube, які переглядають мільйони людей.