У США тенісист жартома «застрелив» суддю з ракетки після стрілянини в Техасі. Його оштрафували на $10 тис.

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Зірку американського тенісу Майка Браяна оштрафували на $10 тис. за те, що він зробив вигляд, ніби стріляє у суддю з ракетки під час US Open Sunday. Свої дії він назвав жартом, повідомляє BBC.

Усе почалося з того, що гравця звинуватили в неспортивній поведінці під час парної гри разом із братом Бобом проти Фредеріко Дельбоніса та Роберто Карбалеш Баена. Спортсмен успішно оскаржив рішення судді Маріани Альвес — відеозапис на великому екрані довів, що порушення не було. Після цього Браян навів на суддю ракетку, імітуючи постріл із гвинтівки.

Інцидент стався того ж дня, коли в Техасі набула чинності низка законів щодо вогнепальної зброї — буквально за кілька годин після стрілянини на заході штату, внаслідок якої загинули восьмеро осіб. Нові закони Техасу, де сталися 4 з 10 найкривавіших стрілянин у новітній історії Америки, мають послабити обмеження на придбання зброї.

Шестиразовий чемпіон США пізніше вибачився за свій жарт і назвав його помилкою.

«Враховуючи останні новини та політичний клімат, я розумію, що мій жест можна розцінити як нечутливий. Обіцяю, що більше ніколи не зроблю такого», — зазначив спортсмен у своїй заяві.

Що сталося в Техасі?

Першого вересня в техаському місті Одеса чоловік влаштував стрілянину, під час якої поранив 22 осіб, ще 8 загинули, повідомляє CBS News. Усе почалося з того, що нападник застрелив правоохоронця, який зупинив його машину. Потім він викрав поштовий фургон, застреливши його водія. Стрілка наздогнали біля міського кінотеатру поліцейські, де під час перестрілки вбили його.

Зазначається, що чоловік розпочав стрілянину невдовзі після того, як його звільнили з роботи — він працював водієм вантажівки. Наразі версія про теракт відкидається, оскільки стрілок діяв самостійно і без жодного плану, про що свідчить хаотичність його дій.