У Туркменістані поліція затримує людей за те, що вони стоять у чергах до банкоматів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Поліція в регіоні Лебап на сході Туркменістану затримувала людей, які стояли в чергах до банкоматів. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Із затриманими жителями провели розʼяснювальні розмови, а потім відпустили. Їх попросили не створювати черг.

Раніше президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов публічно розкритикував людей, які стоять у чергах до банкоматів. Він дорікнув голові Центрального банку Мердану Аннадурдієву за «слабкий контроль за операціями в банкоматах».

Черги до банкоматів у Туркменістані утворюються через те, що всі державні виплати громадяни отримують на карти (зарплати, пенсії та інші). Але можна зняти не більш 200 манатів на день (близко $57). Гроші в банкоматах часто закінчуються. Деякі жителі регіону Лебап користуються послугами посередників, які допомогають зняти готівку в столиці країни Ашгабаті, де банкомати зазвичай краще укомплектовані грошима.

  • Губернатор міста Дар-ес-Салама (Танзанія) Пол Маконда пропонує створити базу даних одружених чоловіків, щоб боротися зі зрадами. Маконда заявив, що отримав велику кількість скарг від жінок, яких обманювали одружені чоловіки, і це, за його словами, стало великою проблемою для суспільства.
  • В Австралії четверо підлітків вирушили в подорож на вкраденій у родини одного з них машині. Вони проїхали 1 000 км, перш ніж їх затримала поліція. Один 14-річний, двоє 13-річних хлопців та одна 10-річна дівчинка взяли із собою готівку та вудки, а також залишили батькам записку. Діти вирушили в дорогу в суботу та подолали маршрут із прибережного Квінсленда до міста Графтон у сусідньому штаті, що розташоване за понад 11 годин їзди.