Онлайн-трансляція з похорону: в Америці набули популярності ритуальні стрими

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Технологія прямих трансляцій дісталася ритуальних служб. Збільшення попиту на стрими, спричинене популярністю таких сервісів, як Netflix, призвело до появи онлайн-трансляцій похорон для тих, хто не може особисто відвідати подію, пише CBS News.

За словами однієї з компаній, що продає свою фірмову технологію директорам ритуальних сервісів по всьому світу, сімʼї можуть скористатися послугою за ціною, меншою від тієї, яку зазвичай витрачають на квіти.

Браянт Хайтауер, обраний президентом Національної асоціації завідувачів похорон, каже, що приблизно 20% компаній, які надають ритуальні послуги в США, вже пропонують стримінгове обслуговування для сімей померлих.

Цією послугою зможуть скористатися ті, хто навчається не в рідному місті або живе за кордоном.

«Рідні померлих кажуть, що важко переживають цей досвід, але раді бути залученими. Бо це прикро, коли ти хочеш бути присутнім на похоронах, але не можеш. Тому вони вдячні за можливість побачити трансляцію», — каже Девід Луттерман, засновник і генеральний директор One Room — компанії, яка надає стримінгові послуги винятково для ритуальних служб.

Іншими потенційними відвідувачами сервісів можуть бути ті, хто не може приїхати на похорон через брак коштів або стан здоров’я.