У Південній Кореї вимагають заборонити секс-ляльок. Автори петиції вважають, що вони збільшують злочинність і «клонують» людей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Південній Кореї петиція із закликом заборонити ввезення в країну секс-ляльок в натуральну величину набрала необхідну для розгляду кількість підписів, повідомляє Reuters.

Петиція набрала 237 тис. підписів, і тепер її має розглянути президент. Автори стверджують, що імпорт і вільний продаж секс-ляльок призведуть до зростання злочинів на сексуальному ґрунті. Крім того, вони вважають, що функції деяких ляльок, які можна налаштовувати, можуть бути використані для створення копій реальних людей.

Агентство зазначає, що хоча секс-ляльки не заборонені в Південній Кореї, митні органи блокують їхнє ввезення відповідно до закону, що обмежує матеріали, які «розбещують суспільну мораль».

Тим не менш, Високий суд Сеула в січні дійшов висновку, що секс-ляльки є предметом особистого користування і не повинні розглядатися як елемент порнографії. У червні Верховний суд Південної Кореї залишив це рішення чинним.