Британський канал ITV News показав архівне інтервʼю з художником (імовірно) Бенксі. Його обличчя приховують футболка та кепка

Дата:

Британський телеканал ITV News показав відеосюжет 2003 року, в якому журналіст бере інтервʼю у художника, яким, імовірно, може бути легендарний Бенксі. Про це повідомляється на сайті каналу.

У двохвилинному сюжеті репортера ITV London Tonight Хейга Гордона художник відповідає на питання 35 секунд. На ньому бейсболка та футболка, натягнута на нижню частину обличчя, але видно очі, брови, чоло.

Бенксі каже: «Я замаскований, тому що ти не можеш бути автором графіті, а потім виходити на публіку. Це несумісні речі».

На ITV заявили, що відео було записано в липні 2003 року, напередодні виставки Turf War, для якої Бенксі розмальовував тварин. Відеозапис підписали Interview with Banksy («Інтервʼю з Бенксі») і здали до архіву, де його випадково й знайшли через 16 років.

Справжній Бенксі, який активно веде свій акаунт в Instagram, поки не прокоментував достовірність запису.

  • У червні Бенксі намалював нову роботу на воротах лондонського аеропорту. Вона присвячена Brexit. Робота з написом “Keep Out” («Не заходити») намальована на закритій арці лондонського аеропорту. Це арка для тих, хто прибуває з ЄС. Літера “t” відвалилася від основного напису. Її як молоток використовує миша, яка намагається збити замок і відкрити арку.
  • Бенксі розписав бронежилет репера з Англії Stormzy, в якому той виступив на фестивалі Glastonbury.