Прихильники Трампа з передвиборчих роликів виявилися акторами. У мережі президента критикують за те, що актори ще й іноземці

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У американському Facebook триває передвиборча кампанія президента США Дональда Трампа. Однак користувачі соцмережі та журналісти зʼясували, що відеоролики з «прихильниками» Трампа взяті з платного стокового сайту iStock, пише BBC.

В одному з роликів дівчина на імʼя Трейсі говорить, що Трамп «робить хорошу роботу», проте оригінальне відео без субтитрів і звуку. На iStock є ще декілька відео із Трейсі, де вона гуляє з собакою та працює на складі. Під відео також зазначено, що вона актриса.

В іншому ролику за Трампа агітує «Томас з Вашингтону» — працівник кафе. У кінці відео показано і сам заклад. Журналісти зʼясували, що він розташований в Токіо, а не у Вашингтоні. У нижньому куті ролика також зазначено, що «Томас» — актор.

І в першому, і в другому відеоролику актори — іноземці. Це викликало обурення серед деяких користувачів соцмереж.

Один з них дорікнув Трампу в тому, що для агітації полінувалися взяти американців і справжніх прихильників президента.

«Чому ви використовуєте стокові відео й акторів з-за кордону для просування своєї кампанії з переобрання? Не можете знайти нікого у США?» — написав Джеймс Мартінез.