Сайт для вʼязальниць Ravelry пообіцяв банити користувачів за підтримку Трампа

Дата:
Сайт для вʼязальниць Ravelry пообіцяв банити користувачів за підтримку Трампа

Imani / Unsplash

Найбільший сайт спільноти вʼязальниць Ravelry заборонив користувачам обговорювати політику президента США Дональда Трампа і залишати коментарі на його підтримку. Про це повідомила адміністрація платформи.

Ravelry заборонив увесь контент, який підтримує Трампа і його адміністрацію, а також ідею «білої переваги».

У заяві, розміщеній на вебсторінці платформи у Twitter, адміністратори написали, що повідомлення, проекти, шаблони і профілі, які підтримують президента США, будуть забанені. Сайт є найпопулярнішим онлайн-форумом для любителів вʼязання і налічує мільйони користувачів, а також 80 тис. передплатників у Instagram і 100 тис. у Twitter.

«Ми не можемо забезпечити інтернет-простір, який би включав усе, зокрема й підтримку «білого шовінізму». Підтримка політики адміністрації Трампа, безсумнівно, є підтримкою ідеї переваги білої раси», — йдеться в повідомленні.

При цьому керівництво Ravelry підкреслило, що прихильники президента США можуть користуватися сайтом, але мають тримати свої думки при собі.

Нова політика Ravelry ідентична правилам популярної гейм-спільноти RPG.net, у якій заборонили публічну підтримку Трампа та його адміністрації у жовтні 2018 року.

«Ми можемо вітати людей будь-якої національності, які хочуть говорити про ігри, але ми не можемо дозволити підтримку «білої переваги», — заявили в RPG.net.

У відповідь на нові правила консервативні критики у США заявили про «цензуру, яка шкодить свободі слова користувачів». Але, в основному, користувачки сайту підтримали заборону. «Цей сміливий крок став результатом довгих дискусій у спільноті про те, що крафтери та дизайнери маргіналізовані, і підтверджує давню, тверду прихильність Ravelry до ЛГБТ-спільноти», — написала професор коледжу Шедлера Донна Боумен.

  • Голлівудський актор Роберт де Ніро знявся в антиросійському ролику, в якому звинуватив президента США Дональда Трампа в змові з Москвою. Також у ролику знялися актори Мартін Шин, Лоуренс Фішборн, Софія Буш, письменник Стівен Кінг та інші знаменитості.
  • 19 червня Трамп офіційно оголосив про старт своєї передвиборної кампанії на виборах 2020 року.