Щоб більше заробляти, мексиканським поліцейським порадили худнути

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Мексиці поліцейським, які хочуть служити у новоствореній Національній гвардії, порадили схуднути. Тоді вони зможуть заробляти більше. Про це пише ВВС.

Схуднути поліцейським порадив голова Федеральної поліції Рауль Авіла Ібарра.

«Ті з нас, хто важать забагато, матимуть шість місяців на те, аби привести себе у відповідність до тих вимог, які перед нами ставлять», — сказав Ібарра.

Такі вимоги голова Федеральної поліції висунув після того, як кілька сотень мексиканських силовиків не змогли здати нормативи, необхідні для вступу до Національної гвардії. Працівники саме цієї структури мають укомплектувати контрольно-пропускні пункти на кордоні країни і боротися з нелегалами.

Серед інших вимог — відсутність пірсингу і татуювань, які може бути видно з-під форми.

За даними дослідження 2017 року, близько 79% мексиканських поліцейських мають зайву вагу або страждають від ожиріння.

  • У березні в Таїланді запустили спеціальну програму для працівників поліції, які, на думку керівництва, мають зайву вагу. 200 працівників поліції відправили до спортивного табору в місті Панг Чонг на спеціальні курси — там вони виконували фізичні вправи, їздили на велосипеді та дотримувалися суворої дієти.
  • Також у березні президент Узбекистану Шавкат Мірзіяєв розкритикував чиновників МВС та Міністерства оборони за надмірну вагу і дав їм 3—6 місяців на схуднення.
  • У Кенії антикорупційна кампанія президента Ухуру Муйбая Кеньятті вирішила прибрати кишені з поліцейської уніформи для боротьби з корупцією.