Поліцейським в Кенії видадуть уніформу без кишень. Таким чином у країні збираються боротися з корупцією

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Кенії антикорупційна кампанія президента Ухуру Муйбая Кеньятти вирішила прибрати кишені з поліцейської уніформи для боротьби з корупцією. Про це пише One India.

Щоб усунути корупцію в поліції і «ускладнити для співробітників можливість отримати хабар», було вирішено ввести нову уніформу, в якій не буде кишень. Таке рішення піддалося серйозній критиці як з боку населення, яке вважає, що витрачені на нову форму гроші краще було б направити на поліпшення умов роботи поліцейських, так і з боку премʼєр-міністра. Джерела в поліцейському командуванні кажуть, що офіцери утримуються від будь-яких спроб змінити форму, бо на їхню думку, «відсутність кишень зіпсує її зовнішній вигляд».

  • Згідно з даними Transparency International, у Кенії найбільш корумпована поліція в світі.
  • Україна піднялася на десять позицій у світовому «Індексі сприйняття корупції» за 2018 рік, який 29 січня оприлюднила міжнародна антикорупційна організація Transparency International.
  • «Україна трохи поліпшила свої показники. Її результат — 32 бали і 120 місце серед 180 країн. Таким чином, Україна отримала ще 2 бали і піднялася на 10 місць (результат за 2017 рік — 30 балів, 130 місце)», — йдеться в дослідженні.