В Індії влада хоче перевезти слонів на 3 000 км зі сходу на захід для храмового ритуалу. Зоозахисники кажуть, що це небезпечно для тварин

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Влада північно-східного індійського штату Ассам має намір перевезти чотирьох слонів з міста Тінсукія на крайній захід країни — у місто Ахмадабад, штат Гуджарат. Тварин планують перевозити поїздом за маршрутом понад 3 100 км для участі у храмовому ритуалі, повідомляє BBC.

Зараз влада штату шукає спеціальні вагони для перевезення слонів. Дату відправки поки не призначили, але планується, що тварини прибудуть в Ахмадабад до 4 липня для участі у щорічній Ратх Ятре (процесії колісниць) у храмі Джаганнатха. Поїздка на поїзді займе три-чотири дні.

Піклувальник храму Махендра Джха сказав, що вони вирішили «позичити тварин в Ассаму» на кілька місяців, оскільки торік троє їхніх власних слонів померли від старості.

При цьому активісти та зоозахисники переконані, що план перевезення слонів є «жорстоким і нелюдським». Температура повітря уздовж маршруту перевищує 40 °C, що може виявитися смертельно небезпечним для тварин.

«Велика частина північно-західної Індії охоплена спекою. Навіть люди помирають від спеки під час поїздок на поїзді, — заявив екоактивіст Каушік Баруа. — Фургон, в якому будуть перевозити слонів, не оснащений системою кондиціонування. Він буде причеплений до пасажирського поїзда, який рухатиметься зі швидкістю 100 км/год, для тварин це буде важким випробуванням».

Депутат Опозиційного Конгресу від Ассама Гаурав Гогой звернувся до міністра навколишнього середовища Індії Пракашу Джавадекару з проханням втрутитися.

«Індія переживає найсильнішу посуху за останні шість десятиліть... Це екстремальні умови для переміщення слонів... Слони можуть страждати від гострої шкірної інфекції та зневоднення», — йдеться в листі Гогоя міністру.

  • В Індії пройшло національне свято — Фестиваль Холі, на якому люди обсипали один одного різнокольоровою пудрою.
  • Міжнародна організація AirVisual, яка досліджує якість повітря у всьому світі, опублікувала звіт за 2018 рік. Найбільш забрудненими виявилися Бангладеш, Індія та Пакистан.