У мережі опублікували відео, де фейковий Цукерберг розповідає про контроль над майбутнім завдяки даним із Facebook

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Художники Білл Постер і Деніел Гоу створили фейкове відео, на якому нібито голова корпорації Facebook Марк Цукерберг розповідає про контроль над майбутнім. Вони опублікували його в Instagram, що є дочірньою компанією Facebook, та хотіли перевірити, наскільки ретельно модерується контент.

Про це пише The Guardian.

На відео «Цукерберг» сидить за столом нібито у випуску новин.

«Уявіть собі на секунду, що одна людина повністю контролює мільярди вкрадених даних людей, усі їхні секрети, їхнє життя і майбутнє. Я в боргу перед Spectre. Він показав мені, що той, хто контролює дані, контролює майбутнє», — говорить він.

Spectre — це назва нещодавньої інсталяції художників, які створили фейкове відео. Раніше вони готували фейки за участі Кім Кардашьян, Фредді Меркʼюрі, Дональда Трампа та інших.

У відповідь у компанії заявили, що поки не будуть блокувати відео, оскільки це суперечитиме правилам.

«Ми ставитимемося до цього контенту так само, як до будь-якої дезінформації в Instagram. Якщо сторонні експерти підтвердять, що відео є підробленими, то ми його приберемо з рекомендацій Instagram, а також із пошуку і сторінок із хештегом», — йдеться в заяві.

  • У США стало вірусним відео зі спікеркою Палати представників Конгресу Ненсі Пелосі, де вона нібито виступає на конференції у нетверезому стані. Відео виявилося підробленим.
  • Компанія Facebook розробила додаток, який платитиме користувачам за дані про те, як вони використовують програми конкурентів. Компанія оголосила, що набирає учасників для завантаження нового додатка Study from Facebook для дослідження. Після завантаження він передаватиме дані з Facebook про те, які інші програми мають користувачі та які функції вони використовують. Також додаток рахуватиме, скільки часу користувачі на них витрачають.