У США лабораторія робить ДНК-тести собачих фекалій. Так шукають власників, які не прибирають за своїми улюбленцями

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Лабораторія PooPrints у штаті Теннессі приймає собачі фекалії та проводить аналіз ДНК, щоб встановити власників, які не прибирають за своїми улюбленцями.

Про це йдеться в сюжеті BBC.

Надіслати зразок фекалій в лабораторію можна поштою. Сам аналіз коштує $65, ще $20 — доставка до лабораторії.

«Щодня ми отримуємо поштою приблизно 100 пакунків із собачим лайном. Це маленькі коробочки. Багато-багато коробочок... Наш поштар ненавидить нас», — каже виконавчий директор PooPrints Джей Ретінгер.

Встановити, якому саме собаці належать фекалії, можна тільки у випадку, якщо зразок його ДНК є в базі. Зразки мають здавати господарі, тому здебільшого це роблять сусіди одного будинку чи району. Зараз у базі даних понад 300 тисяч собак, що становить лише 0,3% від усіх собак у США.

Як повідомляє BBC, в середньому в шести з десяти випадків лабораторії вдається встановити власника, який не прибирає за собакою.

  • Влада Австралії розробила програму з винищення двох мільйонів диких кішок. Програму планують завершити до 2020 року. Кішок визнали шкідниками та звинуватили у вимиранні близько 20 видів ссавців.
  • Птаха породи казуар, який кілька тижнів тому вбив свого господаря, продадуть на аукціоні. Птах вбив Марвіна Хайоса 13 квітня на його фермі в місті Гейнсвілл. Однак після смерті чоловіка стало відомо, що останнім бажанням Хайоса було залишити казуара живим і продати на аукціоні разом із сотнею інших екзотичних тварин, які жили на його фермі.
  • Суд у бразильському містечку Кашуейра-Алта зобовʼязав двох братів-близнюків платити аліменти на дитину, оскільки вони відмовилися зізнатися, хто з них є батьком. Чоловіки ходили на побачення з однією дівчиною по черзі. Результат тесту ДНК показав, що будь-який з братів може бути батьком.