Чоловік утік з дільниці на велосипеді разом із бюлетенем. Вдома у нього знайшли ще один

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

На одній із виборчих дільниць у місті Кагарлик під Києвом місцевий житель отримав бюлетень для голосування, але замість волевиявлення вирішив забрати його додому. До нього вирішили навідатися правоохоронці, передає прес-служба ГУ НП в Київській області.

«Це помітили члени виборчої комісії і намагалися самостійно його зупинити. Але чоловік сів на велосипед і поїхав у невідомому напрямку. Лише після цього члени ОВК звернулися до працівників поліції з відповідною заявою», — йдеться в повідомленні.

Також у поліції уточнили, що для встановлення місця проживання правопорушника їм знадобилося всього кілька хвилин. Але двері відчинили не відразу.

«Потім двері відчинила жінка, яка виявилася дружиною зниклого чоловіка. Вона добровільно видала співробітникам поліції два примірники бюлетенів, на яких були вказані дати виборів Президента України 31 березня та 21 квітня», — підкреслюється в повідомленні.

ГУ НП в Киевской области

За даним фактом відкрили кримінальне провадження.

  • На територіальній дільниці № 121507 у Кривому Розі пʼяна жінка намагалася зʼїсти виданий їй бюлетень. Про це повідомила член дільничної виборчої комісії Інна Іванченко на своїй сторінці в Facebook.
  • theБабель веде текстову онлайн-трансляцію другого туру виборів президента.
  • Громадянська мережа «ОПОРА», яка спостерігає за ходом виборів, повідомляє про перші порушення на виборчих дільницях. У Хмельницькій області на трьох дільницях не вистачає урн для голосування. Там їх було по одній.