«Я просто хотів відчути себе багатієм». Африканський мільярдер зняв у банку $10 млн, а наступного дня поклав їх знову на рахунок

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Нігерійський бізнесмен-мільярдер Аліко Данготе зізнався, що кілька років тому зняв у банку $10 млн зі свого рахунку, щоб просто подивитися на гроші й усвідомити своє багатство. Про це пише Independent.

Аліко розповів, що коли тільки починав свій бізнес, то його метою, як і в багатьох, було заробити свій перший мільйон. Але, коли він зрозумів, що його статки складають понад $12 млрд, то усвідомив, що ніколи не бачив цих грошей наживо.

«Я сказав, добре, добре, ці цифри — просто записані числа», — розповів Данготе.

Після чого він пішов у банк і просто перевів у готівку $10 млн.

«Я поклав гроші в багажник машини, приїхав додому, відкрив його, подивився на ці 10 мільйонів доларів і сказав: «Тепер я вірю, що у мене є гроші», — додав мільярдер.

$10 млн він повернув на банківський рахунок вже наступного дня. На запитання журналістів, скільки грошей у нього з собою зараз, Дагот відповів: «Навіть долара не набереться».

Данготе вважається найбагатшою людиною в Африці, станом на 2019 рік його статки оцінюють у майже $11 млрд. Свій бізнес він починав з імпорту продуктів харчування та текстилю. Нині його називають цементним магнатом, також він має борошняний, цукровий, нафтовий та нафтохімічний бізнеси. Компанія «Dangote Group», якою володіє Данготе — найбільший конгломерат Нігерії і всієї Західної Африки. Цій компанії належить більшість ринку товарів народного споживання в країні.