Найшвидший поїзд Індії зламався у перший же день після запуску

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Найшвидший поїзд Індії, Vande Bharat Express, зламався наступного дня після запуску. Ймовірною причиною стало зіткнення зі стадом корів. Про це пише NDTV.

Поїзд, повертаючись із Варанасі і рухаючись набагато повільніше, ніж зазвичай, у другій половині дня досяг Делі. Міністерство шляхів сполучення пояснило, що можливою причиною несправності могло стати зіткнення з поголівʼям корів. Проте не було ніяких ознак пошкодження передньої частини поїзда.

Поїзд доставили в Делі, щоб усунути несправність. Очевидці також зазначали неприємний запах і дим у вагонах. Гальмівна система була заблокована. За словами працівників поїзда, несправність призвела до збоїв управління кондиціонерами.

На своєму пробному пробігу поїзд з максимальною швидкістю 180 км/год досяг швидкості 130 км/год.

Виготовлений на заводі Integral Coach у Ченнаї, Vande Bharat Express пройшов всі перевірки безпеки. За три пробних пробіги він подолав 7 тис. км.

  • У Канаді вантажний потяг зійшов з рейок і впав з мосту заввишки 60 метрів. Аварія сталася 4 лютого в Скелястих горах, на кордоні провінцій Британська Колумбія й Альберта. Внаслідок катастрофи загинули три людини — члени екіпажу.
  • Раніше в січні неподалік від міста Саскатун у Канаді зійшов з рейок і загорівся вантажний потяг з пшеницею. Тоді обійшлося без жертв, лише з рейок зійшло близько 30 вагонів з 52, в тому числі локомотив, який перекинувся і загорівся.