У зоопарку Белфаста шимпанзе зробив драбину з гілок і втік з вольєра на прогулянку. Погуляв і повернувся назад.

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Шимпанзе використовували гілку як драбину, щоб втекти з вольєру зоопарку в Белфасті, Північна Ірландія. Втеча стала другою за останні тижні після того, як у сусідньому саду знайшлася утікачка — червона панда. Про це пише Тhe Guardian. Втеча тривала недовго — примат дуже швидко повернувся у вольєр до родичів.

Шимпанзе використовували гілку як драбину і підіймалися по високій стіні, що оточувала їхній вольєр.

Відвідувачі описали, як один з утікачів виходив з кущів на стежку, поки інші сиділи зверху, на стіні вольєра.

На кадрах, розміщених у соціальних мережах, можна почути, як дитина вигукує: «Не тікай, погана маленька горило».

Власник зоопарку Елін Кернс сказала, що дерева у вольєрі були ослаблені штормами, що дало змогу шимпанзе зламати їх і використовувати як драбину для втечі.

«Вони розумні примати і знають, що не повинні виходити зі свого вольєра», — додала вона.

Представник міської ради Белфаста, який керує зоопарком, сказав, що один шимпанзе ненадовго залишив свій вольєр. «Доглядачі були присутні, коли шимпанзе швидко повертався до іншої частини групи всередину вольєра», — йдеться в повідомленні.

  • У зоологічному парку в Північній Кароліні лев утік з клітки і вбив 22-річну стажерку Олександру Блек. За словами її сімʼї, дівчина любила тварин і хотіла зробити карʼєру, працюючи з ними.
  • В Японії самка великої панди на прізвисько Раухин народила дитинча. Тварина зʼявилася на світ 15 серпня в зоопарку міста Сирахама (префектура Вакаяма). Вага новонародженої самки всього 75 грамів, а довжина тіла – 15,5 см.