«Привіз 10 шапок, 15 рулонів туалетного паперу». Соцмережам не сподобалось, як кандидат у президенти Ігор Шевченко поїхав у Давос і набрав там безкоштовних шапок

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Кандидат у президенти України, колишній міністр екології Ігор Шевченко поїхав на форум у Давосі, щоб «розповісти правду про події в Україні впливовим представникам світового співтовариства». На своїй сторінці у Facebook він розповів, що знайшов там автомат, у якому можна безкоштовно взяти собі теплу шапку, якщо свою забув удома. Шевченко взяв собі кілька таких, чим заслужив несхвалення місцевого охоронця, зняв відео, у якому він набирає безкоштовні шапки, і розмістив його на своїй сторінці.

«Невідомо звідки зʼявився охоронець і ледь мене не заарештував. Сказав, що я взяв досить, і повинен піти. А я б не був українцем, якби не заперечив йому і не звернув ситуацію в свою користь. В результаті складних дипломатичних переговорів він «дозволив» мені взяти ще одну шапку, але за умови, що він цього «не бачить»», — розповів кандидат.

У соціальних мережах відреагували на такий вчинок кандидата в президенти негативно. Хтось дорікнув йому, що «Янукович теж починав із шапки», інші вказували на те, що тепер у російських ЗМІ зʼявився новий привід виставити Україну не в тому світлі, і історія з шапкою стане чудовим сюжетом для російських телеканалів. Велика частина користувачів «тролила» Шевченка «за неоціненний внесок в імідж України».

  • 31 грудня 2018 року в Україні стартувала передвиборча кампанія. Документи для реєстрації ЦВК буде приймати до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів президента повинні бути встановлені до 10 квітня 2019 року. А восени в Україні відбудуться парламентські вибори.
  • Соцмережі бурхливо відреагували на вчинок Насірова, який приніс документи в ЦВК, щоб зареєструватися кандидатом на майбутніх президентських виборах.