«Ця проблема — важливіша за Brexit». Норвегія і Канада «міряються» статуями лося

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У місті Мус-Джо (Moose Jaw) у Канаді побудована статуя лося. До 2015 року вона гордо носила неофіційний титул «найвищої статуї лося в світі». Пізніше мешканці виявили, що в Норвегії була встановлена скульптура на 30 сантиметрів вища. Тепер мер канадського міста розглядає різні можливості того, як можна зробити лося вищим. Серед варіантів — надіти на нього капелюх або взути в ковзани. Про це пише CNN.

Скульптуру Лося на імʼя Мак встановили в 1984 році. Її висота — 9,8 метрів. У 2015 році в Норвегії зʼявився Сторельген — статуя величезного дзеркального лося. Вона рівно на 30 сантиметрів вище, ніж Мак.

Житель Мус-Джо Джастін Рівз організував краудфандингову кампанію, яка збирає гроші на те, щоб повернути канадському лосеві Маку світову першість.

«Ми вважаємо своїм обовʼязком як канадців не залишатися осторонь, поки наші національні скарби принижуються цим творінням», — додав він, говорячи про норвезьку скульптуру.

Мер містечка Толмі пообіцяв, що він «відновить честь» Канади, і запитав мешканців, як краще зробити статую вищою.

«Це виклик, з яким ми зіткнемося лицем до лиця», — зазначив Толмі.

Він каже, що отримав підтримку зі всієї провінції з моменту публікації відео на Facebook, у якому просить у місцевих поради.

«Були пропозиції надіти на нього капелюха», — сказав Толмі, тоді як інші висловили ідею взути на Мака хокейні ковзани.

Про його плани дізналися в норвезькому місті і записали відповідь.

«Вибачте, що розчарували вас, хлопці. Ми збираємося продовжити нашу роботу, щоб наш лось був найбільшим лосем у світі на багато років вперед», — сказала Лінда Відніс Хенріксен, заступник мера норвезького муніципалітету.

«Для жителів Мус-Джо ця проблема — важливіша за Brexit», — резюмував мер Толмі. «Наше місто називається Мус-Джо тому, що ми дуже, дуже тісно повʼязані з лосями», — сказав він, додавши: «Я просто не бачу звʼязку між Норвегією і лосями. Я справді не бачу».

У місті стверджують, що лось Мак є «однією з найбільш фотографованих придорожніх памʼяток у Канаді».