У Вʼєтнамі лікарі врятували пацієнта від алкогольного отруєння, вливши в нього 4,5 літра пива

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Вʼєтнамі лікарі врятували пацієнта від алкогольної інтоксикації, для цього довелося влити в нього 4,5 літра пива. Про це пише Daily Mail.

В одну з лікарень провінції Куангчі швидка доставила 48-річного пацієнта у важкому стані. Через отруєння неякісним алкоголем рівень метанолу в його крові перевищував норму в 1119 разів. Лікарі вирішили, що необхідно дати пацієнту антидот метанолу — етанол. Для цього вони 12 годин давали пацієнту по одній маленькій банці пива на годину. Одночасно вони проводили гемодіаліз, щоб очистити кров від токсинів. В результаті процедур пацієнт прийшов до тями. Через три тижні він повністю одужав.

Лікар пояснив, що шлунок і кишечник людини продовжують виділяти алкоголь у кров, навіть якщо людина знаходиться в несвідомому стані або припинила пити, тому деякий час рівень алкоголю в організмі продовжує зростати. Алкоголь може надходити в організм людини у двох формах — етиловий чи метиловий спирт. Людська печінка в першу чергу розщеплює етанол. Тому лікарі й вибрали такий метод лікування.

  • З 24 жовтня в Києві знову не будуть продавати алкоголь з 23:00 до 10:00. Вночі в магазинах столиці не можна буде придбати столове вино, пиво (крім безалкогольного), алкогольні та слабоалкогольні напої. Але заборона не поширюється на ресторани, кафе і бари.