Вихователька в Житомирі знімала з дітей золоті прикраси і здавала їх у ломбард

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

В Житомирі поліція викрила виховательку дитячого садка, яка знімала з дітей золоті прикраси і здавала їх у ломбард. Про це розповіли в прес-службі Нацполіції в Житомирській області.

За зібраними правоохоронцями свідченнями батьків маленької вихованки дитячого садка, їх дитина повернулася додому без однієї сережки. Проте батьки спочатку вирішили, що дівчинка могла десь загубити прикрасу.

Підозри серед батьків виникли пізніше, коли відбулося ще кілька подібних випадків повернення дітей додому без підвісок на ланцюжку або тільки з однією парною прикрасою.

В результаті проведених перевірок оперативники карного розшуку знайшли схожу за прикметами прикрасу, зниклу в дитини, в одному з місцевих ломбардів. Саме туди його здала вихователька дитсадка.

23-річна жінка вже визнала свою провину. За її словами, на вчинення злочинів її штовхнули боргові зобовʼязання. Прикраси вона знімала, поки діти спали, і в той же день здавала їх в ломбарди, виручаючи щоразу в середньому по 200—300 гривень.

Зараз поліцейські підозрюють жінку в причетності до не менш ніж пʼяти подібних фактів. Кримінальне провадження розпочато за ст. 185 («Крадіжка») Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, їй може загрожувати від піврічного арешту до пʼяти років позбавлення волі.