Нацполіція випустила на дороги «автобус-привид». Він шукатиме найкращого водія

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна поліція випустить на дороги України «некерований автобус» для залучення уваги до питання безпеки на дорогах, повідомляє прес-служба відомства.

Цей етап є частиною проекту «Керуй», який стартував у минулому році. Його запустили Національна поліція і Консультативна місія Європейського союзу для того, щоб привернути увагу водіїв та пішоходів до безпеки дорожнього руху. Автобус обладнано таким чином, щоб створювалось враження, ніби за кермом нікого немає.

Пресслужба Національної поліції

Пресслужба Національної поліції

«Некерований автобус» буде подорожувати країною у пошуках найкращого водія. Мета проекту — привернути увагу до питання безпеки на дорогах та важливості дотримання Правил дорожнього руху», — заявив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Чиновник зазначив, що з початку року на дорогах України сталося понад 122 тисяч ДТП. Майже 20 тисяч з них — із постраждалими. «І хоча порівняно з минулим роком кількість ДТП зменшилась на 10%, ця проблема залишається пріоритетною для поліції. Адже ми говоримо про життя і здоровʼя людей», — сказав Фацевич.