Білл Гейтс представив новий унітаз. І виніс на сцену фекалії, щоб показати його в дії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Засновник Microsoft Білл Гейтс представив проект унітазу, який працює без підʼєднання до каналізації та використання води, пише ВВС.

Гейтс представив нову розробку на виставці Reinvented Toilet Expo в Китаї, де понад 20 компаній зі всього світу презентували інновації в галузі переробки відходів. Він вийшов на сцену з банкою фекалій, щоб показати, як працює система. «Маю сказати, що десять років тому я б не думав, що буду так багато знати про какашки. І я точно ніколи б не думав, що Мелінда буде говорити мені, щоб я припиняв говорити про туалети та фекалії за обіднім столом», — пожартував він.

Gates Foundation

Унітаз розроблений за підтримки Фонду Білла і Мелінди Гейтсів, на дослідження в цій сфері за сім років фонд виділив понад $200 млн. Він використовує кілька видів хімікатів, щоб переробити відходи в добриво. За словами мільярдера, концепція майже готова і незабаром її передадуть виробникам для тестового випуску на ринок.

Гейтс зазначив, що переробка відходів життєдіяльності, особливо в країнах, що розвиваються, досі залишається проблемою. За його словами, у банці, яку він виніс на сцену, може міститися до 200 трильйонів ротавірусних клітин, 20 мільярдів бактерій з роду шигел та 100 тисяч яєць паразитичного червʼяка. За словами Гейтса, цей винахід став «найзначнішим успіхом у санітарії за останні 200 років».