Скандал в українському Vogue: головну редакторку Ольгу Сушко вдруге викрили у плагіаті

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У листопадовому номері модного журналу українського Vogue читачі знайшли новий плагіат у зверненні головного редактора видання Ольги Сушко, повідомляє Telegram-канал «Київ Фешн Лавез» .

Зазначається, що свіжий номер журналу подарували гостям на нещодавній конференції Vogue. На його шпальті знову знайшли скопійовану частину тексту — цього разу з блогу в livejournal, підписаного іменем колишнього редактора російського Harperʼs Bazaar Шахрі Амірханової. Текст під назвою «Пʼять років в Індії» передрукували у livejournal у травні 2014 року.

Сама Амірханова стверджує, що не має до цієї сторінки ніякого стосунку, тому плагіат в номері Vogue за листопад виявився копією копії.

«У мене немає ЖЖ, і це писала не я. Мабуть, це копія копії... Я знаю, що є така сторінка, але вона до мене не має стосунку, там трохи є начебто моїх листів і далі самодіяльність. Це не мій текст», — відповіла Амірханова у переписці з Ярославом Солопом. Скрін листування також публікує «Київ Фешн Лавез».

Уперше в центрі скандалу через плагіат головний редактор видання Vogue-Україна Ольга Сушко опинилася кілька днів тому. У червневому номері журналу її традиційне вступне звернення до читачів виявилося скопійованим з колонки Шахрі Амірханової від 2006 року. Після розголосу Ольга Сушко вибачилася перед читачами і редакцією. За її словами, писати «вступне слово» вона доручала позаштатному автору.