У Донецьку пропала «капсула часу», яку мали відкрити до 100-річчя комсомолу. У Луганську, імовірно, теж

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

У Донецьку зникла «капсулу часу», яку мали урочисто відкрити 29 жовтня 2018 року, в день 100-річчя комсомолу, повідомляє Telegram-канал Inside Donetsk.

Капсула повинна була перебувати під гранітною плитою на центральній площі Донецька. «Тут 29 жовтня 1971 року закладено лист учасників Всесоюзної зустрічі трудових династій до молоді країни» — викарбувано на плиті. Нижче був підпис «розкрити 29 жовтня 2018 року». Саме це і планували зробити в понеділок.

Однак на місці її не виявилося. Не знайшли її й раніше, коли розкривали плиту, щоб перевірити стан капсули. «Швидше за все, її вилучили під час реконструкції площі Леніна», — стверджують у міськраді.

Telegram / Inside Donetsk

Схожа ситуація склалася і в Луганську. Як пишуть користувачі Facebook, у понеділок збиралися дістати «капсулу часу», закладену в 1968 році. Проте місцева влада за кілька днів до ювілею розкопала місце, де вона була закладена і пообіцяла зачитати послання на закритому засіданні в мерії, а пізніше — передати в краєзнавчий музей. Однак ні оригіналу, ні копії документа так і не оприлюднили.

Через це почали лунати припущення, що капсулу вкрали.