Активістка голосно обурювалася під час виступу голови Twitter в Сенаті. Її зупинив конгресмен-аукціонер: він почав читати реп

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний директор Twitter Джек Дорсі прийшов на слухання в Сенаті США про російське втручання у вибори, проте в ході процесу стався кумедний випадок, пише журналіст Рустем Адагамов.

Одна з присутніх почала голосно обурюватися і намагалася висловити свою думку. Головуючий Грег Уолден не зміг вгамувати активістку, але її змусив замовкнути конгресмен від Республіканської партії Біллі Лонг. Колишній ведучий аукціонів став швидко вимовляти числа, ніби перебуваючи на торгах. Зрештою дівчина замовкла, а охорона вивела її з зали.

Дорсі і головний операційний директор Facebook Шеріл Сендберг 5 вересня виступили в комітеті з розвідки Сенату США. Гендиректор Twitter зізнався, що компанія зробила недостатньо для протидії російській «фабриці тролів» (т. з. «Агентство інтернет-досліджень»).

У кінці серпня американській організації «Кампанія за підзвітність» вдалося під виглядом «фабрики тролів» купити в Google політичну рекламу, хоча IT-гігант запевняв, що вдосконалив систему фільтрів для розміщення реклами.