Пекельце

У Британії університет встановив екоактивістці Греті Тунберг памʼятник за $33 тисячі. Студенти назвали це марнотратством

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Winchester university

Університет Вінчестеру, що у Великій Британії, встановив на території навчального закладу статую у повний зріст шведській екоактивістці Греті Тунберг, аби вона «надихала» студентів. Проте суденти назвали це марнославним проєктом і заявили, що гроші ($33 тисячі) можна було витратити на щось інше — більш потрібне.

Про це повідомляє BBC.

Голова студентської спільноти Меган Болл підкреслила, що через тривалу пандемію багато студентів не можуть відвідувати заняття, змушені вчитися онлайн і потребують підтримки, а тому ці кошти краще було виділити їм. Однак в адміністрації навчального закладу запевнили, що на памʼятник гроші з фонду підтримки студентів і співробітників не брали, а за 2020 рік студентам перерахували понад $7 мільйонів.

Winchester university

Хоч студентська спільнота й підтримує Тунберг у її виступах проти змін клімату, але цю скульптуру вони не підтримали. Союз університетів і коледжів Вінчестеру назвав статую «марнославним проєктом».

Університет заявляв, що сподівається, що статуя Тунберг стане символом боротьби з кліматичними й екологічними кризами.

«Грета — молода дівчина, яка, попри труднощі у житті, стала провідним світовим активістом із захисту навколишнього середовища. Як університет сталого розвитку та соціальної справедливості ми пишаємося тим, що вшановуємо цю надихаючу дівчину. Ми сподіваємося, що її статуя допоможе надихнути наше співтовариство, нагадуючи нам, що ми все одно можемо змінити світ на краще», — зазначив один з професорів.