Пекельце

Nike випустила нову модель кросівок з автоматичним шнуруванням. Їх можна придбати за $500

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Скриншот з х/ф «Назад у майбутнє — 2»

Анонсовані раніше кросівки Nike Air Jordan Adapt 11, що самі себе зав’язують, відтепер можна купити за $500. Нова модель — ювілейна, присвячена 25-річчю перших ескізів у лінійці та являє собою технологічно просунутий варіант.

Про це повідомляє Business Insider.

NIKE, Inc.

Система працює через смартфон — через Bluetooth додаток контролює шнурки, а також колір і тип блимання лампочок на геленковій частині підошви.

Air Jordan Adapt 11 не перші кросівки із системою автоматичної шнуровки, яку Nike тестує з 2016 року і вважає своєю найкращою технологією.

NIKE, Inc.

Перша модель з такою системою — Nike HyperAdapt 1.0. Вона вийшла у 2016 році та коштувала $720. Торік випустили Nike Adapt BB за $350, але ця модель не входила до лінійки знаменитих баскетбольних кросівок Air Jordan.

Цього року лінійка пережила черговий пік популярності. Частково за зростання попиту відповідальний фільм баскетболіста Майкла Джордана «Останній танець».

Скриншот з х/ф «Назад у майбутнє — 2»

Однією з найпопулярніших згадок системи автоматичного шнурування стали кросівки з культового фільму Роберта Земекіса «Назад у майбутнє — 2» 1989 року.

Скриншот з х/ф «Назад у майбутнє — 2»

У 2018 році пару, в якій знімався Майкл Джей Фокс, продали за $92 тисяч. Кошти пішли на дослідження хвороби Паркінсона, на яку страждає актор.

Але це не найдорожче взуття Nike, яке можна було купити. У серпні цього року з аукціону за $615 тисяч продали кросівки Майкла Джордана, в яких він грав у 1985 році — це класична модель Air Jordan 1, що шнурується вручну.