Пекельце

На Фіджі тайванський дипломат опинився в лікарні після бійки з представниками посольства Китаю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Henry & Co. / Unsplash

На Фіджі госпіталізували тайванського дипломата, який постраждав унаслідок бійки з представниками дипкорпусу Китаю.

Про це пише The Guardian.

Інцидент стався 8 жовтня на прийомі з нагоди національного свята Тайваню, що проходив у торговому офісі Тайбея в готелі Grand Pacific у Суві. Два представники китайського посольства в Суві нібито прибули без запрошення і спробували сфотографувати присутніх, зокрема двох міністрів уряду Фіджі, дипломатів з інших країн і членів етнічної китайської громади Фіджі.

Член тайванської делегації попросив китайських дипломатів виїхати, але, за повідомленнями джерел, вони відмовилися це зробити. Біля готелю сталася бійка, унаслідок якої тайванський чиновник отримав доволі серйозні травми голови.

До готелю викликали поліцію, проте китайські офіційні особи захистилися дипломатичним імунітетом.

Пізніше посольство Китаю на Фіджі виступило із заявою, в якій звинуватило тайбейський торговий офіс у провокації проти співробітників китайського посольства. У заяві також зазначається, що святкування національного свята Тайваню було незаконним, а його проведення — це «серйозне порушення принципу єдиного Китаю», згідно з яким Пекін вважає Тайвань невідʼємною частиною Китайської Народної Республіки. Розслідуванням інциденту займається поліція Фіджі.