Пекельце

Журналістка Собчак прорекламувала продуктовий магазин кадрами свого затримання під час акції підтримки

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Російська журналістка Ксенія Собчак використала у рекламі продуктового магазину кадри свого затримання під час акції на підтримку радника глави «Роскосмосу» Івана Сафронова.

Про це повідомляє Meduza.

Реклама зʼявляється в її шоу «Остарожно, Собчак». У ній спочатку показані кілька кадрів затримання Собчак, потім — постановочна зйомка в відділенні поліції, де вона замовляє продукти з магазину «Перекресток» прямо в камеру.

На цю рекламу вже відреагували російські активісти — директор Фонду боротьби із корупцією Іван Жданов і юрист фонду Любов Соболь заявили, що відмовляться від покупок у цьому магазині після реклами Собчак.

Що сталось?

7 липня у Москві на Лубʼянській площі відбулась серія одиночних пікетів на підтримку Івана Сафронова, якого звинувачують у держзраді. Тоді затримали Собчак, яка заявила, що була на Лубʼянці по роботі.

Журналістка була в футболці з написом «Свободу Івану Сафронову». Собчак встигла записати відео для своєї програми і дати коментар про справу Сафронова, після чого її затримали, але пізніше відпустили з поліції під зобовʼязання про явку для складання протоколу.