Далай-лама на камеру поцілував хлопчика та просив посмоктати його язик. За це йому довелося вибачатися

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Тибетський духовний лідер Далай-лама просить вибачення у хлопчика, якого він на камеру поцілував у губи і попросив посмоктати язика. Відео з інцидентом швидко поширилося в мережі.

В офіційному Twitter-акаунті Далай-лами оприлюднили вибачення за «біль, який могли завдати його слова». Водночас там додали, що «Його Святість часто дражнить людей, яких він зустрічає, у невинній та грайливій формі, навіть публічно і перед камерами».

Також написали, що Далай-лама хоче вибачитися і перед хлопчиком, його родиною та і всіма друзями дитини.

Щодо місця й дати зйомки відео наразі інформації немає. На ньому видно, що Далай-лама цілує хлопчика в губи, торкається його підборіддя та притискається до чола дитини. Потім він плескає хлопця по руці та каже: «Посмокчи мій язик», висуваючи його.

  • Далай-лама — це головний монах тибетського буддизму. 87-річний лауреат Нобелівської премії живе в еміграції в Індії з 1959 року після невдалого антикитайського повстання в Тибеті.
  • У Тибеті один зі способів привітатися — показати язика. Це походить від місцевого вірування у реінкарнацію. Щоб довести, що у вас не чорний язик (такий був у тибетського царя-гонителя), потрібно показати його під час зустрічі.