«Що далі? Містер Бін?» Росія попросила співзасновника Pink Floyd Роджера Вотерса виступити перед Радбезом ООН

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Росія попросила співзасновника гурту Pink Floyd Роджера Вотерса виступити перед Радою Безпеки ООН 8 лютого — цю зустріч Москва запросила для обговорення постачання зброї в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

«Побачимо, що він скаже. Він має позицію, і ви її почуєте завтра», — сказав посол росії в ООН Василь Небензя, жартома додавши: «Можливо, він і нам заспіває».

Перший заступник постійного представника рф при ООН Дмитро Полянський уточнив, що росія запросила включення Вотерса як доповідача на засіданні Радбезу ООН.

Дипломат Ради Безпеки ООН за умови анонімності прокоментував Reuters цю ідею: «Раніше російська дипломатія була серйозною. Що далі? Містер Бін?»

У вересні 2022 року Вотерс написав листа першій леді України Олені Зеленській. У ньому музикант зазначив, що виступає проти того, щоб Захід надсилав зброю в Україну. За його словами, «крайні націоналісти» в Україні поставили країну «на шлях цієї згубної війни». Він також звинуватив президента України Володимира Зеленського у невиконанні передвиборчих обіцянок щодо встановлення миру на Донбасі та не згадав про відповідальність росії за війну. Після таких заяв у Польщі скасували концерти Вотерса.