У США двоє мертвих політиків виграли вибори до Палати представників

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

У Палату представників США переобрали двох демократів, які не дожили до виборів. Ентоні Делука переміг у штаті Пенсільванія, а Барбара Купер у Теннессі.

Про це повідомляє Fox News.

У Пенсільванії 85% виборців проголосували за колишнього конгресмена від цього штату Ентоні Делуку. Він помер 9 жовтня у віці 85 років, через це у штаті незабаром відбудуться позачергові вибори.

Можливо, деякі виборці справді не знали про смерть Делуки, але інші, ймовірно, віддали перевагу ідеї позачергових виборів замість обрання іншого кандидата.

Водночас у штаті Теннессі вибори виграла Барбара Купер, яка померла 25 жовтня у віці 93 років. Виборча комісія округу пояснила, що «відповідно до закону штату» імʼя Купер залишилося в бюлетені для голосування після її несподіваної смерті. Там теж проведуть позачергові вибори.

  • 8 листопада 2022 року у США пройшли вибори до Конгресу, який складається з двох палат — Палати представників і Сенату. Американці обирали всю Палату представників, а ще — 34 зі 100 сенаторів, губернаторів штатів і численних посадовців на рівні місцевих громад.
  • 4 листопада під час візиту до Києва радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван запевнив, що двопартійна підтримка України діятиме незалежно від результатів виборів у США.