«Наче гей». У росії футболісту Педріньйо заборонили грати під своїм прізвиськом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Бразильському футболісту московського клубу «Локомотив» Педріньйо заборонили грати під своїм скороченим імʼям. Керівництво клубу, як розповів сам півзахисник, пояснило йому, що його імʼя в росії сприйматиметься «не дуже».

Про це пише Insider.

Напередодні в Москві відбувся матч «Локомотива» із «Краснодаром». Під час ефіру коментатор телеканалу «Матч ТВ» Сергій Дурасов заявив колезі, що клуб просить не називати футболіста Педріньйо, а вимовляти його імʼя так, як воно написане на його формі — Педро Габріел.

«У перерві на інтервʼю був Педріньйо. І це востаннє, коли особисто називаю його Педріньйо. Бо попросили у клубі. Кажуть, що ця ініціатива навіть від деяких футболістів прийшла: “Давайте у нас у команді буде Педро, давайте у нас у команді Педріньйо не буде”», — заявив коментатор.

Після матчу журналісти запитали про це самого футболіста. Він розповів про пряму заборону з боку керівництва клубу. «Я хотів, щоб на футболці було написано «Педріньйо», але сказали, що це не дуже. Тоді написали «Педро Габріел». Керівництво пояснило, що «Педріньйо» — це типу як гей», — сказав футболіст.

Повне імʼя гравця — Педро Габріел Перейра Лопес, проте бразильські гравці (оскільки імена у них дуже довгі) часто беруть прізвиська, і саме їх пишуть ззаду на футболках. Наприклад, справжнє імʼя легендарного Пеле — Едсон Арантіс ду Насіменту.