В Угорщині звільнили синоптиків за неправильний прогноз погоди на національне свято

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Двох провідних метеорологів Угорщини звільнили через помилковий прогноз погоди, що викликав політичний резонанс. Про це повідомляє BBC.

На суботу, 20 серпня, у країні оголосили «найбільший феєрверк у Європі», щоб відсвяткувати національне свято День Святого Стефана, але за сім годин до запланованого початку уряд відклав захід, пославшись на попередження про екстремальні погодні умови — зливу.

Уряду довелось відкласти захід на тиждень, а прогнозована злива пройшла повз столицю. Служба опублікувала публічні вибачення, пояснивши, що стався «найменш імовірний» результат і що невизначеність є частиною прогнозування погоди. Ця ситуація і призвела до звільнення начальника та заступника начальника Національної метеослужби.

Реакція в Угорщині на звільнення посадовців метеослужби була неоднозначною. Крім цього, близько 100 тисяч людей підписали петицію із закликом скасувати феєрверк під час війни у ​​сусідній Україні та запровадити заходи жорсткої економії. Прихильники уряду, однак, розлютилися через передбачувану некомпетентність синоптиків і сподіваються, що феєрверк відбудеться наступної суботи, 27 серпня.