На Камчатці зафіксували «торнадо» з комарів. Ентомологи заспокоюють — це норма

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
На Камчатці зафіксували «торнадо» з комарів. Ентомологи заспокоюють — це норма

41330 / Pixabay

На Камчатці в Росії місцеві жителі зняли на відео кілька «торнадо» з комарів — комахи кружляли і формували стовпи висотою в кілька десятків метрів. Водночас ентомологи закликають населення не хвилюватися і називають це звичайним явищем.

Російські ЗМІ повідомили про «торнадо» з комарів 18 липня. Напередодні мешканці селища Усть-Камчатськ зняли на відео величезні стовпи з комарів — ці записи стали віральними.

«Я виїхав сьогодні рано-вранці, і, певно, потрапив у самий «заміс». Сказати, якої висоти ці стовпи були, не можу, здається, до самих хмар. Їх було багато і в самому селищі, і навколо», — розповів житель Усть-Камчатського району Олексій Пономарьов, який і зняв комарів на відео.

Камчатські ЗМІ повідомляють, що такі «торнадо» з комарів дуже лякають туристів — але нічого небезпечного в них немає. «Це комарі-самці, які не полюють на теплокровних, а кружляють навколо однієї або декількох самок для того, щоб спаруватися. Це явище щорічне, але не завжди вдається це побачити, все залежить від чисельності комах і погодних умов», — пояснила ентомолог Людмила Лобкова.

  • Нашестя комарів відбуваються і в інших куточках планети. Влітку минулого року його пережила Норвегія — на сході країни їх було так багато, що одна з місцевих мешканок збирала їх буквально відрами.