У Дубаї затримали 40 осіб, які знімали на балконі готелю відео з оголеними дівчатами. Серед них є і українки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Поліція Дубаю затримала 40 осіб, які брали участь у зйомках відео з оголеними дівчатами на балконі готелю в престижному районі міста Dubai Marina.

Про це пише BBC.

Спочатку в соцмережах почало поширюватися відео процесу зйомок. Згодом на нього відреагувала поліція та відзвітувала про затримання людей, які «знімалися в непристойному відео». Там застерегли туристів від «неприйнятної поведінки, яка не відображає цінності та етику суспільства Еміратів».

Згодом у генеральному консульстві Росії в Дубаї повідомили, що серед затриманих є вісім громадян Росії, зокрема й організатор зйомок.

«Вони звернулися по допомогу до генконсульства, але зробити тут що-небудь складно, стаття досить серйозна — участь у розпусних діях», — пояснили там.

Затриманим дівчатам загрожує до шести місяців позбавлення волі, а організатору зйомки — до 1,5 року. Також вони мають сплатити штраф: дівчата — по 5 тисяч дирхамів ($1 390), а організатор — 50 тисяч дирхамів ($14 тисяч).

Водночас у російському генконсульстві вважають, що влада Еміратів може помилувати всіх затриманих, тому що у мусульман наближається священний місяць Рамадан.

Згодом в українському МЗС підтвердили, що серед затриманих є 11 українок. Наразі українські консули намагаються зʼясувати всі деталі справи, щоб надати дівчатам відповідний правовий захист, а 6 квітня планується візит консула до них.

Також у ЗМІ поширюється інформація, що серед затриманих дівчат є громадянки Білорусі. Офіційно це поки не підтверджують, у генконсульстві Білорусі в Дубаї зазначили, що перевіряють інформацію.