У Брюсселі поліція розігнала натовп, який прийшов на концерт. Захід виявився першоквітневим жартом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Брюсселі поліція розігнала натовп, який прийшов на концерт. Захід виявився першоквітневим жартом

Matthew Kenwrick / Flickr

Поліція Бельгії за допомогою сльозогінного газу і водометів розігнала натовп на концерті, який виявився першоквітневим жартом.

Про це повідомляє BBC.

Близько двох тисяч осіб прийшли на захід в парк Буа-де-ла-Камбрія в Брюсселі, всупереч протиепідемічним обмеженням в країні. Коли приїхала поліція, почалися зіткнення, під час яких постраждали троє правоохоронців. Чотирьох учасників подій затримали.

Пізніше бельгійські ЗМІ повідомили, що поранення отримали 26 офіцерів поліції, а затримано 15 учасників незаконного зібрання.

Оголошення про концерт розмістили у Facebook в березні. У ньому анонсувалася участь в концерті багатьох відомих ді-джеїв. Пізніше організатори заявили, що анонс був жартом, але багато людей все ж прийшли.

Відповідно до коронавірусних обмежень у Бельгії заборонено збиратися понад чотиром особам. Прокуратура почала розслідування, щоб зʼясувати, хто стоїть за публікацією оголошення в Facebook.

У Бельгії з населенням 11,5 мільйона осіб зареєстровано понад 882 тис. випадків коронавірусу і 23 тис. смертей від нього.